Nieuws

2023

Ook in 2023 ondersteunt M-Research bedrijven en organisaties met data driven marketing.  M-Research is lid van MOA, Center for Information Based Decision Making & Marketing Research: een vereniging van bedrijven en instellingen die zich bezighouden met Market Research, Digital Analytics, Marketing Intelligence en Beleidsonderzoek.  MOA gaat in 2023 verder als Data & Insights Network.

Partner StartToGrow

Ook in 2022 is M-Research partner van StartToGrow, een platform voor ambitieuze ondernemers in West-Brabant.

M-Research bestaat 10 jaar

In  november 2020 bestond M-Research al weer 10 jaar. Veel mooie contacten, projecten, evenementen, bijeenkomsten gehad en hopelijk komen er nog veel meer! 10jaarM-Research

Data benutten voor je eigen onderneming

Deze workshop geeft je de handvatten om aan de slag te gaan met marketing intelligence. De workshop kan nu ook online!

Marketing Intelligence is het vertalen van data naar inzichten waarop je als ondernemer bewust een besluit neemt. Je beperkt daarmee het risico dat je neemt en je vergroot de slagingskans. Met behulp van deze inzichten kun je beter doordachte beslissingen nemen om bedrijfsdoelen te realiseren.

Inschrijven voor de volgende workshop van 1 dagdeel via HetPersoneelspunt.

Rode Draad Ondernemersplan

Reflectie op je ondernemingsplan. Samen met Jack de Wit van Het Personeelspunt begeleiden wij zelfstandige ondernemers (net gestart of al een poos bezig) met reflectie en focus op hun ondernemerschap. Wij delen graag onze kennis (en ook fouten :->).

Inschrijven voor de volgende workshop van 2 dagdelen via HetPersoneelspunt.

Marketing Intelligence

Vanaf 2017 is Marly Wierckx van M-Research in het bezit van het certificaat  “Marketing Intelligence voor marketeers”.

Fair Data Keurmerk

Voor onderzoek en dataverzameling gelden steeds strengere regels. Vanaf mei 2018 wordt de Privacywetgeving weer aangescherpt en geldt de algemene verordening gegevensbescherming in de hele Europese Unie. M-Research speelt hier op in door te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het Fair Data Keurmerk. Data en privacy zijn bij M-Research dus in goede handen!

Waarom je bedrijf vestigen in West-Brabant?

Op 6 april organiseerde WestBrabant Business Plaza een Business Experience in Roosendaal: een lokale ondernemersbeurs waarin beleving centraal stond. M-Research was ook aanwezig en heeft een onderzoek onder de ondernemers uitgevoerd waarbij onder andere gevraagd is waarom ondernemers in de regio zijn gevestigd. De resultaten staan hier.

Nederlandse ondernemer positief over zakendoen in ontwikkelingslanden

M-Research heeft in 2016 voor het vierde achtereenvolgende jaar in opdracht van MVO Nederland een onderzoek mogen uitvoeren onder bijna 1200 Nederlandse MKB ondernemers over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in en met ontwikkelingslanden. De resultaten zijn openbaar gemaakt door MVO Nederland. Lees hier meer over het onderzoek en de resultaten.

Trots op mijn stad

Zijn de Brabantse ondernemers in de regio West-Brabant trots op hun stad? Tijdens de Member Business Beurs van WestBrabant Business Plaza heeft M-Research gevraagd aan een steekproef van bezoekende ondernemers waar men trots op is in de eigen stad. De Bergse respondenten noemen vooral belevingsaspecten, zoals de binnenstad, de cultuur, historie. Roosendaalse ondernemers daarentegen geven juist rationale aspecten, zoals de centrale ligging, gunstige bereikbaarheid, de infrastructuur.

Alle ondervraagde ondernemers hebben overigens het afgelopen jaar zaken gedaan met bedrijven in hun eigen stad! Tijdens de eerste Member Business Beurs op 16 maart presenteerden circa 40 lokale ondernemers hun bedrijf; de beurs werd bezocht door veel ondernemers uit de regio.

MIE 2016, Nederlands grootste Marketing & Insights Event

Op 3 & 4 februari 2016 organiseerden MOA en NIMA voor de 14e keer Nederlands grootste Marketing & Insights Event (MIE) in het Media Plaza Utrecht. Ruim 2800 marketeers, strategen en onderzoekers bezochten hét event waar het allerlaatste op het gebied van marketing, insights, onderzoek, bigdata, customerjourney en social & digital marketing wordt gepresenteerd.

MKB-ers voelen zich machteloos om positieve impact te hebben in ontwikkelingslanden

M-Research heeft in 2015 voor het derde achtereenvolgende jaar in opdracht van MVO Nederland een onderzoek mogen uitvoeren onder bijna 1200 Nederlandse MKB ondernemers over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in en met ontwikkelingslanden. De resultaten zijn openbaar gemaakt door MVO Nederland. Lees hier meer over het onderzoek en de resultaten.

Wat speelt er in Market Research?

In oktober 2015 vier inspirerende sprekers gehoord op de MOA Summit over ontwikkelingen in marktonderzoek: twee spraken over de keerzijde van de big data revolutie: oa ethiek en privacy. De twee andere sprekers hadden het over de invloed van insight & intelligence op de business. Is insight een kostenpost of een investering?

Kennissessie tijdens Rode loper Event Breda

M-Research heeft een kennissessie gegeven op het Rode loper Event in Breda: ‘Hoezo marktonderzoek? Wat zeggen die cijfers me nou?’. Deze heeft plaatsgevonden op donderdag 26 maart in het NAC stadion in Breda. Alle bezoekers van het Rode loper Event hebben inmiddels een evaluatievragenlijst ontvangen. Enkele resultaten hiervan zullen zo snel mogelijk hier vermeld worden.

Rode loper Event Bergen op Zoom

M-Research was op 23 en 24 september 2014 aanwezig in Bergen op Zoom op het Rode loper Event. M-Research heeft bij deze ondernemersbeurs ook weer onderzoek uitgevoerd onder de bezoekers. Evenals bij eerdere Rode loper Events komen de bezoekers voornamelijk om te netwerken. Een deel van de bezoekers gaat wel naar de lezingen, maar het sociale aspect waarbij met standhouders en andere bezoekers gepraat kan worden is blijkbaar erg belangrijk. Dit komt ook tot uiting in de lange periode dat de bezoeker aanwezig is op het Event, namelijk gemiddeld twee uur en een kwartier.

Nederlandse MKB-ers in ontwikkelingslanden hebben nauwelijks last van de crisis

M-Research heeft in 2014 voor het tweede achtereenvolgende jaar in opdracht van MVO Nederland een onderzoek mogen uitvoeren onder meer dan 1100 Nederlandse MKB ondernemers over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in en met ontwikkelingslanden. De resultaten zijn in juli openbaar gemaakt door MVO Nederland. Lees hier meer over het onderzoek.

Rode loper Event Roosendaal wordt vaak bezocht om te netwerken

Uit online onderzoek onder beursbezoekers blijkt dat ruim 60% naar het Rode Loper Ondernemers Event is gekomen met een specifieke reden. Dit kan zijn een bepaalde exposant of een lezing, maar vaak komt de beursbezoeker om te netwerken: mensen te leren kennen en contacten te onderhouden. Verder blijkt uit het onderzoek dat bedrijven uit alle branches de beurs bezoeken, hoewel de meeste respondenten werkzaam zijn in de dienstverlening. En circa 40% van de bezoekers heeft een bedrijf met meer dan 5 werknemers.

Dit blijkt uit onderzoek gehouden door M-Research na het Rode loper Ondernemers Event. Tijdens het event op 22 en 23 mei 2014 exposeerden ruim 40 bedrijven uit Roosendaal en omgeving in Schouwburg de Kring. Voor meer informatie: info@m-research.nl

Rode loper Event Breda

M-Research was op 26 en 27 maart 2014 aanwezig in Breda op het Rode loper Event. M-Research heeft onderzoek uitgevoerd onder de bezoekers van deze beurs, waaruit blijkt dat de meeste ondernemers iets gehoord, gezien of gelezen hebben over het Event via social media.

Halderberge stelt startende bedrijven vragen over huisvesting

De gemeente Halderberge voert in de eerste helft van januari 2014 een telefonisch onderzoek uit onder startende ondernemers. M-Research uit Roosendaal voert het onderzoek namens de gemeente uit: zie hier het persbericht.

Investeren in duurzaam werken

Circa een op drie West-Brabantse ondernemingen verwacht dat bedrijven in 2013 investeren in duurzaam werken. Dat blijkt uit online onderzoek dat M-Research gehouden heeft onder ondernemers uit West Brabant. Dat wil zeggen zij verwachten dat binnen hun branche hierin zal worden geïnvesteerd in 2013.

Resultaten IMVO Thermometeronderzoek bekend

M-Research heeft in het voorjaar van 2013 samen met Keala Research en SeaCityLady in opdracht van MVO Nederland een onderzoek mogen uitvoeren onder meer dan 1100 Nederlandse MKB ondernemers over MVO in en met ontwikkelingslanden. De resultaten zijn in juni openbaar gemaakt door MVO Nederland. Lees hier meer in het persbericht.

Naambekendheid ondernemers in de regio Roosendaal

Door M-Research is in 2012 een naambekendheidsonderzoek uitgevoerd onder ondernemers in Roosendaal, waarbij de bekendheid van bedrijven in Roosendaal is gemeten. Het blijkt dat ondernemers niet erg bekend zijn met bedrijven in de eigen regio, behalve in de eigen branche. Op enkele uitzonderingen na, worden Roosendaalse bedrijven door minder dan tien procent spontaan genoemd.

Verder blijkt dat naambekendheid juist wordt vergroot door een mix van communicatiemiddelen, zowel offline als online. Mits het aansluit bij de branche, heeft de inzet van social media aantoonbaar een positief effect. En dat geldt voor elk bedrijf, van klein tot groot.